Bästa VPN för Netflix

VPN står för Virtual Private Network, eller virtuellt privat nätverk—också ofta omnämnt som en VPN-tunnel. När du surfar över VPN krypteras all trafik från din dator vilket gör det omöjligt för någon att se vad du gör på nätet. Inte ens din internetleverantör kan se vad du gör.

Det viktigaste i det här sammanhanget är dock att du kan flytta din trafik virtuellt. Det vill säga att du kan surfa på nätet som om du befann dig någon annanstans på jorden. Det är i det avseendet en VPN-tjänst kan hjälpa dig att få tillgång till innehåll som av upphovsrättsskäl inte gjorts tillgängligt för Sverige – exempelvis på Netflix. Du kan också komma åt exempelvis onlinecasinon som du på grund av vår nya spelreglering inte kan spela hos när du befinner dig i Sverige.

Se det amerikanska utbudet på Netflix

När det gäller Netflix egna produktioner kommer du åt dem var du än befinner dig i världen. Streamingtjänsten köper dock fortfarande in en hel del filmer och TV-serier från andra producenter, ofta med begränsade licenser, vilket innebär att de inte får visas vart som helst i världen. Hur ska du då göra för att komma åt det amerikanska utbudet?

Detaljerna kan skilja sig lite åt beroende på vilken leverantör du väljer, men om du skaffar någon av våra rekommenderade VPN-tjänster kan du, som vi var inne på tidigare, dels surfa anonymt och dels som om du befann dig någon annanstans i världen. När du bestämt dig för vilken tjänst som passar bäst för dig kommer du få ladda ned en VPN-klient från dem. Det är programmet som du använder dig av för att aktivera VPN-tjänsten. När du startar klienten kommer du få välja mellan många olika servers som står på olika platser i världen. Om du vill ta del av filmerna och serierna som endast finns på amerikanska Netflix väljer du lämpligen en server i samma land. När ditt VPN är aktivt surfar du helt enkelt in på Netflix och voila! Du har nu tillgång till det amerikanska innehållet. Om du vill tillbaka till svenska Netflix är det bara att stänga av VPN-klienten.

Bra VPN-tjänster för att titta på Netflix

Här följer några VPN-tjänster vi rekommenderar. Vi ska också tillägga att du självklart kan komma förbi geografiska innehållsbegränsningar också hos andra leverantörer än Netflix. Det fungerar precis lika bra för exempelvi Youtube, Hulu, Disney+ eller oavsett vilken streamingtjänst du föredrar.

NordVPN—NordVPN är en tjänst som lanserades år 2012 och som nyligen fick pris som bästa VPN-tjänst inför 2020. De erbjuder snabba, säkra och prisvärda anslutningar med servrar över hela världen.

ExpressVPN—ExpressVPN är en av veteranerna bland VPN-tjänster då de började erbjuda sina tjänster redan 2009. Precis som namnet avslöjar handlar det om snabba anslutningar som är bra för dig som handskas med stora datavolymer.

PureVPN—PureVPN erbjuder obegränsad bandbredd och 256 bitars kryptering. Med servers i drygt 140 länder över hela världen finns det snart sagt inga innehållsbegränsningar som kommer att innebära något hinder för dig.

Du gillar kanske också...