Företagslånen flyttas allt oftare över till internet

Företagslån online

Oavsett bransch blir det allt vanligare att man kan hantera alla tjänster online. Det är smidigt, kräver mindre administration och tjänsterna är tillgängliga dygnet runt. Därför är det inte konstigt att även företagslån blir allt vanligare på internet. Nu kan man enkelt jämföra och låna till företag online samt ansöka om lånet. För företag som vill ansöka om lån har det aldrig varit lättare än nu.

Hur ansöker man om företagslån på internet?

Ett företag som vill ansöka om ett företagslån kan välja att vända sig till en av de större bankerna eller så kan man vända sig till andra kreditgivare. Det finns många jämförelsesajter som samlar olika kreditgivare. Det lönar sig alltid att jämföra kreditgivare då det kan skilja i villkor, belopp, avgifter och räntor.

  • För att kunna ansöka om företagslån måste man ha ett registrerat företag.
  • Företaget kan ansöka hos flera långivare och ansökan är inte bindande.
  • Kreditgivare ger en offert och i de allra flesta fall signeras avtalet enkelt med BankID.

Den enkla hanteringen och möjligheten att erbjuda snabba lån är en av anledningarna till varför företagslånen flyttas över till internet. Dessutom kan de allra flesta kreditgivare se till att företaget har pengarna tillhanda nästa dag.

Vilka krav ställs för att få ansöka om företagslån?

Vilka krav som ställs varierar mellan kreditgivare och samma kreditgivare kan ställa olika krav beroende på företagsform. Generellt krävs någon form av säkerhet, men det behöver inte nödvändigtvis vara inteckningar av materiella tillgångar. Några gemensamma krav som brukar ställas är:

  • Ett registrerat företag som är baserat i Sverige.
  • Någon form av säkerhet, det kan vara personlig borgen eller annan typ av säkerhet.

Det går att få lån utan säkerhet och det är inte längre omöjligt att få ett företagslån om man har betalningsanmärkningar. Internet har öppnat upp för fler kreditgivare vilket är fördelaktigt för de företag som behöver ansöka om lån.

Finns det några fördelar med att välja annan kreditgivare än sin vanliga bank?

Det finns flera fördelar med att jämföra andra kreditgivare online. Internet har varit en förutsättning för många kreditgivare att kunna erbjuda bra villkor och räntor. Det finns även fler fördelar.

  • Banker har i regel hårdare krav och det kan vara svårt för exempelvis en enskild firma att få ett lån.
  • Flexibla lösningar som är anpassade för olika företagsformer.
  • Smidiga ansökningar.
  • Det går att få pengarna snabbt.
  • Möjlighet att ansöka om företagslån utan UC.

Det finns andra fördelar men som med alla lån gäller det att vara noga med att kontrollera villkor. Anledningarna till varför företag ansöker om lån kan vara många och det gäller att veta att man verkligen kan betala tillbaka. Den som driver enskild firma har också ett personligt ansvar eftersom företaget är knutet till den personliga ekonomin.

Du gillar kanske också...